9 شرط سکونت در حضور خدا
پیامهای صوتی, پیامهای نوشتاری
10,236 بازدید 3
مزمور پرسش و پاسخ، مزمور پانزدهم
در این مزمور داود توصیف میکند که چه نوع شخصی مجاز به ساکن شدن (ماندن) در خیمه خداوند (یهوه) میباشد
خیمه نماد حضور خداوند در میان قوم خود بود. داود در اینجا درمورد کاهنان و لاویان که در خیمه مشغول به خدمت بودند صحبت نمیکند؛ او درمورد ایمانداران معمولی صحبت میکند که مشتاق “ساکن” شدن در حضور خداوند و لذت بردن از دوستی با او هستند. تقدس به همراه ایمان، کلید مورد نیاز برای ورود و ساکن شدن در حضور خداوند است، بدون اینها هیچ کس خداوند را نخواهد دید (عبرانیان ۱۲: ۱۴؛ سخت بکوشید که با همۀ مردم در صلح و صفا به سر برید و مقدّس باشید، زیرا بدون قدّوسیت هیچکس خداوند را نخواهد دید).
در آیات ۲ و ۳ داود صفات یک شخص مقدّس را ارائه میدهد. چه کسی مناسب ساکن شدن در حضور خداوند می باشد؟ شخصیت خداگونه چگونه می باشد؟ خدا از کسانی که با او مشارکت دارند چه انتظاراتی دارد؟
-
راه رفتن بی عیب
-
اعمال عادلانه، انجام کارهای صحیح
-
قلب درست، درست سخن گفتن (افسسیان ۴: ۲۵)، سخنان و رفتار ما باید با هم یکی باشد.
داود درمورد قوانین شرعی یا مراسم تقدس صحبت نمیکند؛ بلکه او بیشتر درمورد تقدس قلبی و تقدس درونی صحبت میکند. شخصی که از درون مقدّس است از نظر رفتار ظاهری نیز مقدّس خواهد بود؛ به عبارت دیگر، او دارای راستی و کمال است (مزامیر ۷: ۸).
یک چنین شخصی نه فقط با لبهای خود بلکه از درون دل خویش سخن میگوید (آیه ۲). از نظر داود به راستی سخن گفتن قسمت عمده به راستی عمل کردن است. شخص عادل (مقدّس) درمورد دیگران غیبت نمیکند و به هم نوع خود تهمت نزده و مذمت آنرا نمیپذیرد. زبان یک شخص میتواند به اندازه یک شمشیر آسیب برساند. ما نه فقط باید از تهمت زدن اجتناب کنیم بلکه باید به تهمت زدن دیگران نیز گوش ندهیم. ما چقدر مشتاق گوش دادن به بد گویی و شنیدن سخنان منفی درمورد اشخاص دیگر هستیم؛ این به همان اندازه بد است که خود ما در مورد دیگران سخن منفی بگوییم.
-
با فیض سخن گفتن، غیبت نکردن.
-
همسایۀ خوب بودن، شخصی که به شما نزدیک است.
آیات ۴ -۵، در اینجا داود به صفات اضافه دیگری درمورد شخص عادل اشاره میکند. شخص عادل در نظر خود گناهکاران را حقیر و خوار میشمارد یعنی افراد شریری که قلب خود را سخت کرده و توبه نمیکنند، او همچنین کسانی را که از خداوند میترسند احترام میکند (آیه ۴). شخص عادل بدون گرفتن ربا به فقیران پول قرض میدهد، و هرگز رشوه قبول نمیکند (خروج ۲۳: ۸). چنین شخصی اجازه خواهد یافت تا در حضور خداوند ساکن شود، و از جایگاه برکت و امنیت خود جنبش نخواهد خورد (آیه ۵).
-
تنفر داشتن از شرارت
-
احترام داشتن به اشخاص خداگونه
-
انجام آنچه قول داده ایم
-
ستم پیشه نبودن، اول یوحنا ۳: ۱۷
این مزمور به همان اندازه که شامل حال اسرائیلیهای قدیم میشد شامل مسیحیان امروز نیز میشود. اگر ما میخواهیم در حضور خداوند زندگی کنیم، ما نیز باید زندگی مقدّسی داشته باشیم. اگر ایمان ما سبب زندگی مقدّس نمیشود، پس این یک ایمان حقیقی نیست (متی ۷: ۲۱؛ افسسیان ۲: ۸-۱۰؛ یعقوب ۲: ۱۴، ۱۷، ۲۴).
وعدۀ خدا به چنین افرادی؛
-
هرگز جنبش نخواهد خورد
-
ساکن شدن در حضور خدا
- قبلی عیسی در مشکلاتم به من آرامش بخشید
- بعدی درمورد مشکلاتم خداوند سخن گفت و به من اطمینان داد و آرامم کرد
0 دیدگاه در “۹ شرط سکونت در حضور خدا”