دانیال (صوتی)

معرفی کتاب دانیال
کتاب دانیال مجموعه‌ای است از وقایع زندگی دانیال و رؤیاهای مکاشفه‌ای او زمانی که در تبعید بابِل به سر می‌برد. در بخش نخست کتاب، یعنی بابهای ۱ تا ۶، شاهد وفاداری دانیال و یارانش به احکام خدای یگانه هستیم. در بخش دوّم کتاب، یعنی باب ۷ به بعد، شرح رؤیاهای دانیال را می‌خوانیم که به زبانی مکاشفه‌ای، ظهور و سقوط حکومتهای بزرگ آن روزگار را تا امپراطوری روم پیشگویی کرده، به ظهور مسیحِ موعود نیز اشاره می‌کند. چنین می‌نماید که عیسی مسیح نیز در تعالیم خود این پیشگوییها را مد نظر داشته است.
جزئیات برخی از پیشگوییهای وقایع تاریخی که در کتاب دانیال یافت می‌شود سبب شده که پاره‌ای از دانشمندان، تاریخ نگارش آن را اواسط سدۀ دوّم قبل از میلاد بدانند. اما آن دسته از مسیحیان که به واقعیت مداخلۀ خدا در تاریخ و اصالت پیشگوییهای نبوّتی ایمان دارند، بر این اعتقادند که کتاب دانیال در سدۀ ششم ق.م. و در بابِل نوشته شده است.
در نگاهی کلّی، می‌توان گفت که پیام کتاب دانیال این است که خدا و نه حکومتهای بشری، بر وقایع تاریخ فرمان می‌راند و آن را به سوی تحقق اهداف خود هدایت می‌کند. قوم خدا همواره در این دنیا همچون غریبان و بیگانگانند، اما با این حال می‌توانند به خدا وفادار بمانند و زندگی خداپسندانه‌ای داشته باشند. این وفاداری بر ایمان به حاکمیت خدا بر تاریخ مبتنی است، و بر اعتقاد به اینکه او همۀ امور را در جهت استقرار پادشاهی خود به پیش می‌برد.
کتاب دانیال به دو زبان نوشته شده است. ‏۱‏:۱ تا ‏۲‏:۴ (قسمت اوّل آیه) و بابهای ۸ تا ۱۳ به زبان عبری است، و ‏۲‏:۴ (قسمت دوّم آیه) تا ‏۷‏:۲۸ به زبان آرامی.
تقسیم‌بندی کلّی
۱- مقدمه (‏۱‏:۱ تا ۷‏)
۲- وفاداری سه دوست دانیال (‏۱‏:۸ تا ۲۱‏)
۳- خواب نبوکدنصر دربارۀ تمثال بزرگ (باب ۲‏)
۴- تمثال طلایی نبوکدنصر (باب ۳‏)
۵- خواب نبوکدنصر دربارۀ درختی بزرگ (باب ۴‏)
۶- سقوط بابِل (باب ۵‏)
۷- رهایی دانیال (باب ۶‏)
۸- رؤیای دانیال دربارۀ چهار وحش (باب ۷‏)
۹- رؤیای دانیال دربارۀ قوچ و بز (باب ۸‏)
۱۰- دعای دانیال و رؤیای هفتاد هفته (باب ۹‏)
۱۱- رؤیاهای دانیال دربارۀ آینده (بابهای ۱۰ تا ۱۲)

تگ ها

همچنین شاید اینها نیز مورد پسند شما باشند

0 دیدگاه در “دانیال (صوتی)”

دیدگاهتان را بنویسید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.